Mam prośbę.Potrzebuje zadania typu oblicz współrzędne środka trójkąta,ortocentru
Jolanta: Gdyby ktoś mógł napisać treść i rozwiązanie Nie znam zakresu, trzecia klasa Potrzebne,żeby
zaliczyć
sprawdzian.Tak się złożyło,że mam sporo na głowie i nie mogę sama tego ogarnąć
10 maj 14:44
Jasiek:

W trójkącie ABC dane są : A=(−5,1) , B=(3,1), C=(−2,6)
Oblicz współrzędne punktu S, który jest ortocentrum tego trójkąta
Ortocentrum trójkąta jest punktem przecięcia wysokości trójkąta lub ich przedłużeń
Równanie prostej AB : y=1 to równanie wysokości h
AB: x= −2
wsp. kierunkowy prostej BC : a
BC= −1
to h
CB : y= 1(x+5)+1 ⇒ y= x+6
S= (−2,4)
10 maj 15:08
Jolanta: Dziekuje:

Chciałabym pomoc synowi sąsiadki
Wartościowy chłopak ale ma bardzo dużo pracy Zastępuje ojca w pracy na gospodarce
A ja niestety nie mam możliwośći się przygotowac
10 maj 17:05
Mila:
Może niech poda typy zadań z lekcji, z podręcznika. Najlepiej tutaj , to pomożemy.
Zawsze może zadać pytanie, jeśli danego sposobu nie było na lekcjach.
10 maj 18:03