matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
NWD
Mat:
Uzasadnij, że dla dowolnych liczb naturalnych b > a zachodzi równość NWD (a,b) = NWD (a,b−a)
a
1
a
1
1
można to zrobić tak
=a*
i
=a*
*
?
b
b
b−a
b
−a
6 maj 15:48
Mat:
czy jestem na dobrym tropie?
6 maj 15:49
www:
https://zadania.info/d1544/1122197
6 maj 16:37
. :
Od kiedy:
1
1
1
1
=
=
*
6
10−4
10
−4
6 maj 16:39