| √3cosα+4 cosα | |
| 6√3cosα−3sinα |
| sinα | ||
m= | ||
| cosα |
| sinα | ||
m= | /2 | |
| √1−sin2α |
| sin2α | ||
m2= | ||
| 1−sin2α |
| m2 | ||
sin2α= | ||
| 1+m2 |
| m | ||
sinα=± | ||
| √1+m2 |
| tgα | ||
sinα=± | ||
| √1+tg2α |
| sinα | ||
m= | ||
| cosα |
| √1−cos2 | ||
m= | /2 | |
| cosα |
| 1−cos2α | ||
m2= | ||
| cos2α |
| 1 | ||
cos2α= | ||
| 1+m2 |
| 1 | ||
cosα=± | ||
| √1+tg2α |
| sinα | 2√3 | ||
= | |||
| cosα | 3 |
| 2√3 | ||
sinα= | cos | |
| 3 |
| 2√3 | ||
( | *cos)2=1−cos2α | |
| 3 |
| 12 | |
cos2α+cos2α}=1 | |
| 9 |
| 21 | |
cos2α=1 | |
| 9 |
| 9 | ||
cos2α= | ||
| 21 |
| 3 | √21 | |||
cosα=± | =± | |||
| √21 | 7 |
| 2√3 | √21 | 2*3√7 | 2√7 | |||||
sinα=± | * | =± | =± | |||||
| 3 | 7 | 21 | 7 |