matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
.
hela:
Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=(ax+b)/(x
2
+1) w punkcie o odcietej x0=1, ktora przecina oś 0x w punkcie P=(4,0) i jest do niej nachylona pod kątem 135 stopni. wyznacz a i b
15 kwi 16:00
Tadeusz:
a=4 b=2
15 kwi 18:07