matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
zbiór wartości funkcji trygonometrycznej
adriana:
jak wyznaczyć zbiór wartości poniższych funkcji: a) y= sin
4
(x) + cos
4
(x) b) y= 4cos
2
(x)−4cos(x)
8 kwi 10:47
X:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://brainly.pl/zadanie/7558952&ved=2ahUKEwin9q7UhsiMAxVAIBAIHfd7L58QFnoECEQQAQ&usg=AOvVaw2-tshFlCPNxpLzjMqdAzv9
8 kwi 10:56
albo tak:
a) y= (sin
2
x+cos
2
x)
2
−2sin
2
xcos
2
x y= 1−0,5 sin
2
(2x) 0≤sin
2
2x≤1 /*(−0,5) −0,5≤ −0,5sin
2
2x≤0 / +1 0,5≤1−0,5sin
2
2x≤1
1
ZW=[
, 1]
2
8 kwi 13:36
:
b) 0−1≤(2cos(x)−1)
2
−1≤9−1
8 kwi 13:59