Okrąg i styczna
Miś Uszatek:

Do dwóch okręgów zewnętrznie stycznych poprowadzono dwie styczne zewnetrzne które przecinaja
sie ze soba pod katem 60
o
Promien większego okręgu wynosi 12 cm . Obliczyc promien mniejszego okregu
na razie bez podobienśtwa i Talesa
O
1P bedzie dwusieczna kąta 60
o
O
1P=24 cm
6 kwi 19:13
wredulus_pospolitus:
a z funkcjami trygonometrycznymi
6 kwi 19:27
Miś Uszatek:
Tak .
Podobieństwo i Talesa mam pod koniec podrecznika
6 kwi 19:32
Misiek:
R=12
r= ......
r=4
6 kwi 20:48
Miś Uszatek:
Rozumiem. Dziekuje
6 kwi 20:55