trygonometria
Tomek: jak obliczyć 3 + 2 tg
2alfa wiedzac ze sin alfa = 1/4 i kąt alfa jest ostry

?
9 mar 18:51
Tomek: help meeeeeeeeeeeeeeeeee
9 mar 19:27
Krystian: nikt nie pomoże

?
9 mar 20:00
Krystian: bo tez mam problem z podobnym przykładem
9 mar 20:00
Iza: Wydaje mi się że podstawienie wzorów pomoże:
najpierw:
tgx=sinx/cosx
następnie jedynka trygonometryczna:
sin2x + cos2x=1
kombinuj.
9 mar 20:12
Tomek: dzieki
9 mar 20:14
ak1: dobrze ci sie Iza wydaje
wynik 3215
9 mar 20:15
Tomek: niestety nie moge wpasc jak to zrobic... ale dzieki za checi
9 mar 20:45
Tomek: moze przykład innego zadanka tego typu lub rozwiazanie tego

? bo mam jeszcze sporo ich
9 mar 20:58
Tomek: dobra juz wiem

narka
9 mar 21:20