oblicz współrzędne wierzchołków trójkąta
duo: W kartezjańskim układzie współrzędnych punkt A=(5,1) jest wierzchołkiem trójkąta
równoramiennego ABC, w którym AB=BC. Punkt S=(8,7) jest środkiem podstawy trójkąta ABC. przez
wierzchołek C poprowadzono prostą l o równaniu y=1/3x+28/3 równoległą do prostej zawierającą
bok AB trójkąta. prosta l przecięła o symetrii trójkąta ABC w punkcie M=(7,6,7,2).Oblicz
współrzędne B i C trójkąta ABC.
29 mar 21:17
żaba:

Popraw treść M=(.........) M= (2,10)
29 mar 21:51
Podstawy Geometrii: Zapisz dokładnie wsołrzedne punktu M
29 mar 21:54
duo: Dziękuję za cenną pomoc. Pozdrawiam.
30 mar 17:39
Podstawy Geometrii:
Problem w tym ze musisz wykonac obliczenia.
Sam rysunek niestety nie wystarczy
30 mar 18:09