hABS | 16 | ||
= | ; pamiętając, że hCDS = htrapezu − hABS | ||
hCDS | 12 |
a | ||
ΔABS ∼Δ CDS w skali k = | ||
b |
P | kP | k2P | ||||
P2= | P3=P4= | P1= | ||||
(k+1)2 | (k1)2 | (k+1)2 |
4 | ||
w tym zadaniu k= | i P= 98 | |
3 |
kP | ||
P3=P4= | ||
(k+1)2 |
12+16 | ||
PABCD= | *h | |
2 |
16 | 4 | |||
ΔABS∼ΔDCS w skali k= | = | |||
12 | 3 |
BF | 4 | ||
= | |||
FE | 3 |
16*4 | ||
PΔABS= | =32 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |