4n | ||
an= | ||
3n |
4n+1 | 4*4n | |||
an+1= | = | |||
3n+1 | 3*3n |
4*4n | 3n | 4 | ||||
U{an+1{an}= | {* | = | >1 ciąg rosnący | |||
3*3n | 4n | 3 |
4*4n | 4n | 4*4n | 3*4n | |||||
an+1−an= | − | = | − | = | ||||
3*3n | 3n | 3*3n | 3*3n |
4n | 1 | 4n | 1 | 4 | ||||||
= | = | * | = | *( | )n | |||||
3*3n | 3 | 3n | 3 | 3 |
4 | ||
Teraz wniosek taki że | >1 więc ciąg rosnący | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |