2 | 2 | 2 | |||
+ | )2+ | 3+...=x−2 | |||
x−1 | x−1 | x−1 |
2 | ||
q= I | I<1 | |
x−1 |
2 | 2 | 2 | |||
+( | )2+( | )3+... =x−2 | |||
x−1 | x−1 | x−1 |
22 | x−1 | 2 | ||||
q= | * | = | ||||
(x−1)2 | 2 | x−1 |
2 | |
<1 | |
|x−1| |
−2−4 | ||
x1= | =3 | |
−2 |
−2+4 | ||
x2= | =−1 | |
−2 |
a1 | ||
S= | ||
1−q |
2 | x−1−2 | x−3 | ||||
1−q=1− | = | = | ||||
x−1 | x−1 | x−1 |
2 | x−1 | 2 | ||||
S= | * | = | i ≠3 | |||
x−1 | x−3 | x−3 |
2 | |
=x−2 | |
x−3 |
5−3 | ||
x1= | =1 nie nalezy do zbioru rozwiązań | |
2 |
5+3 | ||
x2= | =4 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |