matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
geometria
mati:
wykaz że długość środkowej ad trójkąta abc jest mniejsza od średniej arytmetycznej długości AB i AC
23 mar 15:11
X:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://matematyka.pl/geometria-trojkata-f110/wykaz-ze-dlugosc-srodkowej-tojkata-jest-mniejsza-o-t4090.html&ved=2ahUKEwiJvZiOsqCMAxUkIRAIHWfuO9kQFnoECB0QAQ&usg=AOvVaw0ZKy05jQ_z8bi20vdAuQXx
23 mar 15:17
koala:
zbuduj równoległobok : z nierówności trójkąta ( dla ΔABA
1
) a+b>2s i masz tezę
a+b
s<
2
23 mar 15:37