trapez i kwadrat
Kornel: Na przedłużeniu [AB], jednego z boków kwadratu ABCD o boku długości 74 cm, umieszczono punkt M
tak, ze BM = 13 cm. Z M poprowadzono prosta dzielącą kwadrat na dwa trapezy o równych polach.
Prosta ta przecina [BC] w punkcie E. Jaka jest długość BE ?
16 mar 12:04
kwadracik:

z tw. Talesa
| |AF| | | x | |
| = |
| ⇒ ........... x=.... |
| |AM| | | 13 | |
licz
16 mar 18:17
Paldas: "Prosta dzieląca kwadrat na dwa trapezy o równych polach?" My brain just did a little… brrrrt
sound, like a dial−up modem. I spent an embarrassing amount of time in high school trying to
figure out stuff like this. It’s like… unexpectedly running into your geometry teacher at the
grocery store. Suddenly, you're flustered. And that whole "tw. Talesa" thing? Look, I'm not
saying I'm bad at geometry, but...remember Flappy Bird? That's basically my grasp of this
problem right now. A constant struggle to avoid crashing. Okay, gonna go stare at this diagram
for another hour now. Wish me luck.
https://flappybird2d.com
8 sie 08:46
8 sie 21:46