matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Logarytmy
Jula:
Prosze o podpowiedz log 4
√
2
z 8
8 mar 16:23
wredulus_pospolitus:
własności logarytmów: 1. log
a
(b
c
) = c* log
a
b
1
2. log
(a
c
)
b =
log
a
b
c
3. log
a
a = 1 skorzystaj z tego po zamianie podstawy i liczby logarytmowanej na 2
potęgi
8 mar 16:53