Funkcja wym
Antek: Naszkicuj wykres funkcji f. Podaj jej przedziały monotoniczności.
f(x)=−3x+8/−x+2
czy po doprowadzeniu funkcji do takiej postaci jest dobrze:
f(x)=(3/x+2)+2
7 mar 16:06
Jolanta:
| 3(−x+2)+2 | | 3(−x+2 | | 2 | |
| = |
| + |
| = |
| −x+2 | | −x+2 | | −x+2 | |
7 mar 16:12
Jolanta:
| | 2 | | −2 | |
f(x)= |
| +3= |
| +3 |
| | −1(x−2) | | x−2 | |
| | −2 | |
funkcja g(x)= |
| przesunięta o 2 jednostki w prawo i 3 w górę |
| | x | |
7 mar 16:24
Antek: Dziekuję za pomoc
7 mar 17:00
Jolanta:
7 mar 19:01