Granice funkcji
Martyna: Granica
limx→2−
wynosi:
Wyjaśni mi ktoś dlaczego tu wynik powinien być −1 a nie 1
6 mar 19:09
chichi:
a no dlatego, że |x − 2| = −(x − 2) dla x < 2
| | −(x − 2) | |
wtedy wyrażenie graniczne wygląda jakoś tak |
| |
| | x−2 | |
6 mar 19:50
Martyna: Ale tam nie ma nic o tym, że w mianowniku jest wartość bezwzględna
6 mar 20:00
Podstawy Geometrii:
Pod pierwiastkiem ją masz
6 mar 20:04
Podstawy Geometrii:
x2−4x+4=(x−2)2
√(x−2)2=|x−2|
6 mar 20:15
Martyna: Dobra już rozumiem. Dziękuję bardzo
6 mar 20:15