matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
całka nieoznaczona
robert:
∫1/xln
7
(x) dx = t=ln(x) dt=1/x dx = ∫dt/t
−
7=∫t
−
7 dt= 1/−7+1 * t
−
7+1= −1/6 * t
−
6 = −1/6 * ln
−
6(x)= −1/6ln
6
(x) + C Witam, czy dobrze policzyłem?
25 lut 16:29
Min.Edukacji:
Sprawdź rożniczkujac rozwiazanie.
26 lut 08:32