matematykaszkolna.pl
Gimnazjum Potrzebna pomoc-wytlumaczenie dokladne. Karolina: Witam was ciepło. Proszę o pomoc w zadaniach bo przez parę tygodni nie mogłam uczęszczać do szkoły (wycięcie wyrostka)+ problemy z zdrowiem. I narobiłam se małych kłopotów. Niżej zamieszczę parę zadań i prosiła bym o pomoc. Dziękuję −Zadanie 1wsze. Dane są przedziały A=(−5,2) B= <0,6> Wyznacz przedziały AU(do góry nogami)B oraz A\B −Zadanie 2gie. Wiosną cenę zimowej kurtki obniżono o 20% i wówczas kosztowała ona 320zł. Oblicz cenę kurtki przed obniżką. −Zadanie 3cie. Wyznacz dziedzinę funkcji f(x) = x2 − 6x + 9 −Zadanie 4te. Znajdź wzór funkcji, której wykres jest prostą przechodzącą przez punkty ( −1; −4) i ( 0; −3) a. podaj wzór funkcji której wykres jest prostą równoległą do powyższej prostej i przechodzi przez punkt M ( 6; 1) b. Sporządź wykresy obu funkcji na jednym układzie współrzędnych. A tutaj prosiła bym o pomoc bo nie wystarczy zaznaczyć ABCD tylko napisać rozwiązanie jak jest, bo będzie mnie pani w szkole z tego pytać bym zaliczyła pierwszy semestremotka 1. Wzór funkcji, której wykresem jest równoległy do wykresu funkcji y = 4x +2 i przechodzi przez punkt (0; −3 ma postać A: y= −3 + 0,8x B:y= 4x − 3 C:y=0,8x + 3 D: y= −3 − 0,8x 2. Współrzędne punktów przecięcia się wykresu funkcji y = 2x−12 z osią X i osią Y są następujące: A: (6;0) i (−1:0) B (0:21) i (−1:0) C: (6;0) i (0:−12) D:(21;0) i (0;−1) 3. Funkcja y = −21x+1 przyjmuje wartości dodatnie dla: A:x>2 B; x>1 C: x<1/2 D: x<2 Są tez inne zadania z funkcja liniowa ale wystarczy może a raczej postaram się to 2 dostać ważne by do przodu. Dziękuję Bardzo za poświęcenie chwili czasu.
9 mar 18:06