Gimnazjum Potrzebna pomoc-wytlumaczenie dokladne.
Karolina: Witam was ciepło. Proszę o pomoc w zadaniach bo przez parę tygodni nie mogłam uczęszczać do
szkoły (wycięcie wyrostka)+ problemy z zdrowiem. I narobiłam se małych kłopotów. Niżej
zamieszczę parę zadań i prosiła bym o pomoc. Dziękuję

−Zadanie 1wsze.
Dane są przedziały A=(−5,2) B= <0,6> Wyznacz przedziały AU(do góry nogami)B oraz A\B
−Zadanie 2gie.
Wiosną cenę zimowej kurtki obniżono o 20% i wówczas kosztowała ona 320zł. Oblicz cenę kurtki
przed obniżką.
−Zadanie 3cie.
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x) =
√ x2 − 6x + 9
−Zadanie 4te.
Znajdź wzór funkcji, której wykres jest prostą przechodzącą przez punkty ( −1; −4) i ( 0; −3)
a. podaj wzór funkcji której wykres jest prostą równoległą do powyższej prostej i przechodzi
przez punkt M ( 6; 1)
b. Sporządź wykresy obu funkcji na jednym układzie współrzędnych.
A tutaj prosiła bym o pomoc bo nie wystarczy zaznaczyć ABCD tylko napisać rozwiązanie jak jest,
bo będzie mnie pani w szkole z tego pytać bym zaliczyła pierwszy semestr

1.
Wzór funkcji, której wykresem jest równoległy do wykresu funkcji y = 4x +2 i przechodzi przez
punkt (0; −3 ma postać
A: y= −3 + 0,8x
B:y= 4x − 3
C:y=0,8x + 3
D: y= −3 − 0,8x
2.
Współrzędne punktów przecięcia się wykresu funkcji y = 2x−12 z osią X i osią Y są następujące:
A: (6;0) i (−1:0)
B (0:21) i (−1:0)
C: (6;0) i (0:−12)
D:(21;0) i (0;−1)
3.
Funkcja y = −21x+1 przyjmuje wartości dodatnie dla:
A:x>2
B; x>1
C: x<1/2
D: x<2
Są tez inne zadania z funkcja liniowa ale wystarczy może a raczej postaram się to 2 dostać
ważne by do przodu.
Dziękuję Bardzo za poświęcenie chwili czasu.