Rzut odcinka
Bo_ra:
Odcinek AB jest równy 25cm i nie leży na płaszczyznie P
Z końców A i B tego odcinka wykreślono prostopadłe AA1i BB1 do płaszczyzny P .
Obliczyć długość rzutuA1B1 na płasczyznie P jeśli AA1=9 BB1=16
Sporządz rysunek
17 lut 01:28
wredulus_pospolitus:

x =
17 lut 01:35
Bo_ra:
Wyszło mi x=24.
Dzięki .
Wracam do wielościanów . Więc najpierw rzuty, kąt prostej z płaszczyzna ,twierdzenie o trzech
prostych prostopadłych .
rzuty równoległe figur płaskich ,kąt dwuscienny i liniowy kąta dwusciennego ,płaszcyzny
prostopadłe .
17 lut 01:42
Mila:

h
2=25
2−7
2
h
2=576
h=24
17 lut 14:53
Bo_ra:
Dziękuję
Milu 
Pozdrawiam
17 lut 15:02