maturalne
maturzysta: Wyznacz miejsce zerowe funkcji liniowej y = 3x+12
4 lut 20:57
Mila:
Miejsce zerowe funkcji to argument (x) dla którego wartość funkcii (y) jest równy 0.
f(x)=0
Ułóż równanie.
4 lut 21:17
maturzysta: 0 = 3x + 12
4 lut 21:51
Jolanta: 3x+12=0
3x=−12 /: 3
x=
4 lut 22:33
Jolanta: 3x+12=0
3x=−12 /: 3
x=
4 lut 22:33
Mila:
Dobrze maturzysto, dalej− słuchaj Jolanty. I pisz.
4 lut 22:49
maturzysta: x = −12/3
4 lut 22:50
Mila:
=−4
Kiepsko z Tobą, dlaczego masz takie braki?
4 lut 23:11
maturzysta: ale −12/3 to −4
4 lut 23:36
Mila:
ale tego nie napisałeś o 22:50 !
4 lut 23:54
Jolanta: Do matury jeszcze trochę czasu jest .Nie wstydź się pytac
Najlepiej po kolei przerabiać zadania maturalne z poprzednich lat.
5 lut 00:36