zz
maturzysta: Czy takie zadania mogą być na maturze?
Wiadomo, że x2−9 = 0 oraz x<0. Oblicz wartość wyrażenia x2−2x+2.
1 lut 19:08
1 lut 19:42
Janek191:
x2 − 9 = 0 ⇔ x = − 3 ⋁ x = 3
x < 0 więc x = − 3
zatem mamy
(− 3)2 − 2*(− 3) + 2 = 9 + 6 + 2 =17
===========================
1 lut 19:51
maturzysta: dzięki, dobrze masz!
1 lut 19:53
Bo_ra:
Takie zadania mogą być na maturze
1 lut 20:17
maturzysta: dzieki za odp
1 lut 20:37
Bo_ra:
Najlepiej to rozwiązuj jak najwięcej prostych zadań niezaleznie od tego jaki jest Twój cel na
mature .
czy tylko jej zaliczenie ,czy osiągnięcie dobrego wyniku
1 lut 20:44
maturzysta: dzięki
1 lut 20:51