matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Relacje, elementy maksymalne
Adam234345:
W zbiorze liczb naturalnych prowadzamy relację porządku R nRk⇔∃l∈N: n⋅l=k A={1,2,3,4} B={2,4,6,8} C={3,4,5,6,7,8} Podaj ile elementów maksymalnych mają zbiory: A, B i C Oraz supA
27 sty 17:57