trudne
maturzysta: TRUUUDNE! Podobno takie zadania som na maturze. Umiecie?
1. Znajdź x: x2 + 3x = 4
2. Oblicz pole trójkąta o bokach 4 i 6 oraz kącie 30o między nimi.
23 sty 20:49
Bo_ra:
Na mature są za proste
23 sty 20:56
23 sty 20:58
Bo_ra:
Weżmy to
x2+3x=4
x2+3x−4=0
Bez ceregieli
Zwykle równanie kwadratowe
Liczysz delte potem x1 i x2
No to policz
23 sty 21:01
11january11: very hard task
23 sty 21:07
23 sty 21:08
Bo_ra:

Zadanie nr 2
| | 1 | |
P= |
| a*b*sinα (podstawowy wzór na pole trójkata |
| | 2 | |
U nas
a=4
b=6
| | 1 | | 1 | | 1 | |
P= |
| *4*6* |
| = |
| *24=6j2 |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
23 sty 21:09
maturzysta: Dzięki misie!
23 sty 21:11
Jolanta: Warto wydrukowac sobie Wybrane wzory,takie jak dostaje się na maturze.
Spiąć je dokładnie tak jak wyglądają w książeczce Patrzysz, na zadanie i otwierasz na
odpowiednim wzorze Po jakimś czasie zapamiętasz,że np logarytmy są na trzeciej stronie u gory
23 sty 21:16
maturzysta: dziękuje
23 sty 21:33
chichi:
czy wy nie wyczuwacie tej ironii płynącej z tego wpisu?
23 sty 23:29
Jolanta: Nie .Staram się nie oceniać ludzi Różne rzeczy widziałam.Moze ironia a może nie.
25 sty 23:30
Jolanta: Nie .Staram się nie oceniać ludzi Różne rzeczy widziałam.Moze ironia a może nie.
25 sty 23:30