zaznacz prawidłową odp.
monia: Punkt P jest punktem przecięcia się wykresów funkcji y=−2x+4 i y=−x−2.Punkt P leży w układzie
współrzędnych w ćwiartce ;
A.pierwszej
B.drugiej
C.trzeciej
D.czwartej
9 mar 17:28
Eta:
Rozwiąż układ równań i zobaczysz , gdzie lezy ten punkt P
9 mar 17:30
monia: nie wiem jak
9 mar 17:32
wojtek: moglby ktos to rozwiazac? bo ja tez potrzbuje
22 mar 17:40
ak1: A to umiesz rozwiązać
−2x+4=−x−2
otrzymasz wsp. X
podstaw do równania i obliczysz Y
zaznacz w ukł. wsp.
22 mar 17:45