x+4 | 2+x+2 | 2 | x+2 | 2 | ||||||
y = | = | = | + | = | + 1 | |||||
x+2 | x+2 | x+2 | x+2 | x+2 |
2 | ||
Punkt wybrany na hiperboli to (x, | +1), gdzie x≠−2. | |
x+2 |
2 | ||
Punkty (−2, 1) oraz (x, | +1) to przeciwległe wierzchołki prostokąta. | |
x+2 |
2 | ||
Pozostałe dwa wierzchołki prostokąta to (−2, | +1) oraz (x, 1), te punkty są końcami | |
x+2 |
2 | ||
+1) to końce drugiego boku. | ||
x+2 |
2 | 2 | |||
+1) to | | |. | |||
x+2 | x+2 |
2 | ||
Pole prostokąta to iloczyn długości tych boków, więc P = |x+2|*| | |, zatem |x+2| się | |
x+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |