maturka
kuba: Dobry wieczór,
Czy ktoś z Państwa posiada arkusz dzisiejszej matury próbnej z Nowej Ery?
10 sty 20:19
Już coraz bliżej:
A czy nauczyciele nie maja dostępui do tych matur?
Tak tylko pytam.
10 sty 22:42
ABC: niektórzy nauczyciele mają

ale jest ostrzeżenie że to materiał chroniony więc nie
udostępnię
10 sty 23:07
chichi:
podobno rodzice się nie zgadzają na udostępnianie, ciekawe którzy
10 sty 23:58
Angel Heart:
Czytałem artykuł w którym pisali że jaki jest sens takich matur skoro arkusze krążą na kilka
dni przed terminem.
11 sty 00:49
Mila:
No, nie wiem czy krążą, ale zawsze tak piszą.
Jeśli po napisaniu matury próbnej nie ma arkuszy w necie, to znaczy,
że ktoś chce, aby zapłacono za publikację.
11 sty 15:46
: Dlatego nauczyciele powinni przygotowywac swoje autorkie arkusze skoro i tak muszą je potem
sprawdzac.. Wtedy nie byłoby tego krążenia po internecie. Tak było kiedyś i było dobrze.
12 sty 12:33
ABC:
kiedyś to było panie ... w 1988 nauczyciele ściągi w kanapkach roznosili i sprawdzali matury
własnych uczniów, ale egzaminy wstępne każda uczelnia robiła
12 sty 12:47
12 sty 13:09
Eta:

zad 21/
P
ADC=3w , P
BDC=2w , P
ABC=5w
3w=4
√3+2w ⇒ w= 4
√3
P
ABC=20
√3
===========
i po ptokach
12 sty 13:20
Eta:
Oczywiście jest to zad. 21 z matury pod linkiem wyżej : www
12 sty 13:22
Ykreg:
albo
| 3 | | 2 | |
| P − |
| P = 4 √3 /*5 ⇒ P = 20 √3 i po ptokach  |
| 5 | | 5 | |
12 sty 14:01