4 | 2 | 26 | ||||
( | )2sin2x + ( | )4cos2x = | ||||
9 | 3 | 27 |
2 | 2 | 26 | ||||
( | )4sin2x + ( | )4cos2x = | ||||
3 | 3 | 27 |
2 | 2 | 26 | ||||
( | )4(1 − cos2x) + ( | )4cos2x = | ||||
3 | 3 | 27 |
2 | 2 | 2 | 26 | |||||
( | )4[( | )4cos2x]−1 + ( | )4cos2x = | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
2 | ||
kładąc ( | )4cos2x = t, dostajemy równanie: | |
3 |
2 | 1 | 26 | 8 | 2 | ||||||
( | )4 | + t = | ⇔ t = | ∨ t = | ||||||
3 | t | 27 | 27 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |