układ 3 równań
:): Mam pytanie, nie ważne ile razy patrzę na ten przykład ciągle wydaje mi się, że rząd macierzy
oraz rząd macierzy rozszerzonej są takie same... i nie wiem gdzie robię błąd
| ⎧ | x1 + x2 + 2x3 + x4 = 5 | |
| ⎨ | 2x1 + 3x2 − x3 −2x4 = 2 |
|
| ⎩ | 4x1 + 5x2 + 3x3 = 7 | |
W odp jest, że R(A)=2, R(Ab)=3
13 gru 19:55
wredulus_pospolitus:
Ty masz policzyć ten układ czy wyznaczyć rzędy
13 gru 20:59
:): Mam wyznaczyć układ, ale rzędy się nie zgadzają, dlatego układ nie ma rozwiązań
14 gru 08:15
:): rozwiązać układ*
14 gru 08:16
:): udało mi się to już zrobić

Trzeba było się z tym przespać xD
14 gru 08:34
wredulus_inno_komputerowy:
Ciekaw jestem jak 'rozwiązałeś' ten układ poza napisaniem "układ jest sprzeczny"

Co właśnie mamy z tego, że R(A) ≠ R(Ab).
14 gru 16:18
kerajs:
Przypuszczam, że rozwiązaniem jest brak rozwiązania.
Para do x.
14 gru 16:55