nauka matematyki pod kątem infy, algorytmów, programowania
samouk: hej, interesuje mnie informatyka, programowanie a mam problemy z podstawami matematyki
wiele książek ciekawych z zakresu informatyki, algorytmów, sieci komputerowych wymaga
znajomości matematyki
czy dam radę samemu się nauczyć matematyki? od czego powinienem zacząć?
moja wiedza z matmy kończy się na prostych rzeczach typu wyrażenia algebraiczne, równania i
nierówności
co myślicie żeby przerobić podręcznik do liceum i porobić jakieś zadanka maturalne np. ze
zbioru andrzeja kiełbasy?
13 gru 17:33
chichi:
jeśli samouk nie potrafi znaleźć miliony podobnych tego typu wątków, poruszanych na różnych
forach, to kiepsko widzę tę twoją naukę
13 gru 17:39
james: Premiera GitHub Copilot Enterprise wzbudziła duże zainteresowanie wśród programistów i firm,
które szukają sposobów na usprawnienie procesu kodowania dzięki wykorzystaniu sztucznej
inteligencji. Więcej informacji i dyskusji na ten temat znajdziesz w tym wpisie na Wykopie:
https://wykop.pl/link/7379353/github-copilot-enterprise-juz-jest-kosztuje-od-39usd-miesiecznie już jest. To zaawansowane narzędzie, dostępne w cenie od 39 USD miesięcznie na
użytkownika, oferuje lepszą współpracę, produktywność oraz bezpieczeństwo, dostosowane do
potrzeb przedsiębiorstw. Dzięki funkcjom, które płynnie integrują się z profesjonalnymi
środowiskami pracy, GitHub Copilot Enterprise ma szansę zrewolucjonizować sposób pisania i
przeglądania kodu.
16 gru 22:25
Jolanta: Masz tutaj zadania maturalne od 2001 roku i można skorzystać z rozwiazan w razie potrzeby
16 gru 22:59
Mariusz:
Co powinno ci się przydać
Na pewno logika
Masz przecież warunki logiczne sterujące instrukcjami iteracyjnymi i warunkowymi
Przyda się także matematyka dyskretna, np rekurencja czy grafy
Jakieśtam podstawy analizy matematycznej i algebry też mogą być przydatne
17 gru 12:46