matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Promień okręgu.
pik:
Oblicz długość promienia okręgu.
17 lis 18:23
Eta:
|CP|=x Z tw. o siecznych 2*6=3*x ⇒x=4 z tw. Pitagorasa |DB|=3
√
5
i |BC|=2
√
13
2
sinα=
√
5
|BC|
2R=
sinα
R=............
17 lis 20:49
Mila:
abc
Ja liczyłam pole Δ i wzoru P=
4R
√
65
R=
2
17 lis 21:26