matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Mala:
ile rozwiązań ma równanie: x
4
+ 4x
2
+ 4 = 0
9 mar 16:39
Illus:
Pod x
2
podstaw ,t będziesz miał t
2
+4t + 4 = 0, oblicz delte i t
1
,t
2
.
9 mar 16:47
Godzio:
myślę że tak będzie szybciej
x
4
+ 4x
2
+ 4 = 0 (x
2
+ 2)
2
= 0 x∊∅
9 mar 16:51