matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
znaleźć wykresy funkcji zdaniowych z zbiorze R
martinka:
znaleźć wykresy funkcji zdaniowych z zbiorze R a) ∀x∃y : x
2
+ y
2
= z
2
b) ∀x∃y : z
2
= x − y
2
c) ) ∃x : (x
2
+ y
2
= 1) ∨ (x < x)
17 lis 11:16