matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
W trójkącie ABC w położeniu standardowym
Karolina1122:
W trójkącie ABC w położeniu standardowym dane są a=4 c=2pierwiastki z 6 oraz y=60 stopni. wyznacz długość trzeciego boku
15 lis 19:00
Eta:
x
2
= (2
√
6
)
2
−(2
√
3
)
2
x=2
√
3
|AC|= 2+x= 2+2
√
3
15 lis 19:14