%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Basiu, Mickiej, Tim, Mateusz: 1.Pan Nowak zarabia o 10% więcej niż pan Kowalski.1.Pan Nowak zarabia o 10% więcej niż
pan Kowalski. O ile procent pan Kowalski zarabia mniej niż pan Nowak
2.Woda morska zawiera około 3% soli. Ile kilogramów słodkiej wody należy dodać do 40kg wody
morskiej, aby otrzymana woda zawierała 2% soli?
3.Do pięciu litrów trzydziestoprocentowego solanki dodano cztery litry dwudziestoprocentowego
solanki.
Do nowej mieszaniny dolano 11 litrów czystej wody. Oblicz ilu procentowa solankę otrzymano.
9 mar 16:28
Basiu, Mickiej, Tim, Mateusz: re
9 mar 17:05
Eta:

3) 30*5+4*20+11*0= p*20
20p= 230
2) podobnie ......
3*40 +0*x = 2( 40+x)
dokończ....
9 mar 17:27
Eta:
W Twoim wołaniu nie ma "Ety" !
ale pomogłam
9 mar 17:28
Basiu, Mickiej, Tim, Mateusz: dzięki ,, to będę teraz Ciebie wołał ETO


"
9 mar 21:07