k−4x2 | 2k | ||
= | |||
2b−1 | x |
a | c | ||
= | −−−> mnożymy na krzyż −−−> a*d = b*c −−−> | ||
b | d |
a | b | |||
−−−> 'odmnażamy' na krzyż −−−> | = | |||
c | d |
k−4x2 | 2k | k−4x2 | 2b−1 | ||||
= | ⇔ (dla k≠0) | = | |||||
2b−1 | x | 2k | x |
k−4x2 | k | 4x2 | 1 | 2x2 | |||||
= | − | = | − | ||||||
2k | 2k | 2k | 2 | k |
k−4x2 | 2b−1 | 1 | 2x2 | 2b−1 | |||||
= | ⇔ | − | = | ⇔ | |||||
2k | x | 2 | k | x |
2x2 | 1 | 2b−1 | 2x2 | x − (4b−2) | ||||||
⇔ | = | − | ⇔ | = | ||||||
k | 2 | x | k | 2x |
a | c | b | d | ||||
= | ⇔ | = | (jeżeli a,b,c,d ≠ 0) | ||||
b | d | a | c |
k | 2x | 4x3 | |||
= | ⇔ k = | ||||
2x2 | x − 4b + 2 | x − 4b + 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |