matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz granicę ciągu
Draole:
Oblicz granice ciągu: lim n*sin(2/n) n→
∞
11 lis 11:08
chichi:
2
2
sin(
)
n
2
sin(
)
n
nsin(
) =
= 2 *
→ 2 * 1 = 2
n
2
1
*
n
2
2
n
11 lis 17:56
Draole:
Dziękuje bardzo 🙂teraz rozumiem, ale jak mam z głowy wyciągnąć do studnia
11 lis 21:25