sinx | ||
tgx= | ||
cosx |
sinx | |
−2sinx=0 | |
cos2x |
1 | ||
sinx( | −2)=0 | |
cos2x |
1 | ||
sinx=0. | −2=0 | |
cos2x |
1 | ||
cos2x= | ||
2 |
√2 | √2 | |||
cosx=− | cosx= | |||
2 | 2 |
5π | 7π | π | 3π | |||||
x= | +2kπ , | +2kπ | +2kπ, | +2kπ | ||||
4 | 4 | 4 | 4 |
π | ||
t= | +kπ | |
4 |
π | ||
3x= | +kπ | |
4 |
π | π | |||
x= | +k | |||
12 | 3 |
√3 | √3 | |||
e) sin3x= | . sin600= | |||
2 | 2 |
π | 2π | |||
3x= | +2kπ. 3x= | +2kπ | ||
3 | 3 |
π | 2π | 2π | 2π | |||||
x= | +k | . x= | +k | |||||
9 | 3 | 9 | 3 |
2π | ||
e) nie wyjaśniłaś skąd mamy 3x = | + 2kπ = sin(120o + k*360o) | |
3 |
√3 | √3 | |||
winno się napisać: sin60o = | oraz sin120o = | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |