fukcja
KLAUDIA: Hej ; )
Pomożecie?
Byłabym bardzo wdzięczna

1)Wykres funkcji przekształć w symetrii punktu(0,0), a nastepnie napisz wzór otrzymanej
funkcji.
a)f(x)=−x−4
b)f(x)=|x|
c)f(x)=4/x
9 mar 15:56
iii: Jeśli przekształcamy funkcję względem punktu (0,0) wystarczy pomnożyć funkcję przez −1
np: f(x)=−x−4 => f(x)= x+4
9 mar 16:03
KLAUDIA: ok ; )
a w b będzie f(x)=x
a w c będzie f(x)= − 4/x?
Tak ma byc? ;>
9 mar 16:17
KLAUDIA: ?
9 mar 17:40
iii: dokładnie tak^^
9 mar 17:45
KLAUDIA: ok dzieki
9 mar 18:32