Nie wykonując dzielenia znaleźć resztę z dzielenia wielomianu P
martinka: Nie wykonując dzielenia znaleźć resztę z dzielenia wielomianu P przez wielomian Q, jeżeli:
c) P(x) = x
30 + 3x
14 + 2, Q(x) = x
3 + 1;
d) P(x) = x
100 + 2x
14 + 2, Q(x) = x
2 − 1;
e) P(x) = x
5 + x − 2, Q(x) = x
2 − 2x + 5;
f) P(x) = x
6 + x − 50, Q(x) = x
3 + 8
27 paź 17:17
.:
Tagicznie przepisane z jakiegoś pdf'u
Chodzi o
P(x) = x
30 + 3x
14 +2
Q(x) = x
3 + 1
27 paź 17:29
wredulus_pospolitus:
A że masz 'manię' wrzucania pracy domowej bez późniejszego odzywania się ... wnioskuję, że i
tym razem się nie odezwiesz.
27 paź 18:01