matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
jak to obliczyć?
123:
(
1
3
)
(
√
t
) = −
1
4
22 paź 18:57
wredulus_pospolitus:
1
(1/3)
√
t
= −
4
22 paź 18:58
wredulus_pospolitus:
w zbiorze liczb rzeczywistych −−− brak rozwiązań
22 paź 18:59
123:
jest takie równanie: −
1
4
= log
(
1
3
)x
22 paź 19:02
Jolanta:
−1
log
1/3
x=
4
1
(
)
−1/4
=x
3
3
1/4
=x
4
√
3
=x
22 paź 19:41