k | 2k | |||
a2: −k*α1 −3α3 = 0 −−−> α3 = − | α1 = − | α2 | ||
3 | 3 |
1 | ||
a3: α2 + kα3 = 0 −−−> α3 = − | α2 | |
k |
1 | 2k | 3 | √6 | |||||
tak więc musi zachodzić: − | = − | −−−> k2 = | −−> k = ± | |||||
k | 3 | 2 | 2 |
√6 | ||
i wtedy (sprawdzam tylko dla k = | , drugie sprawdź samodzielnie) | |
2 |
√6 | ||
α3 = − | α2 ; α2 = α2 ; α1 = 2α2 | |
3 |
√6 | √6 | |||
= α1(a1 − | a2) + α2(−2a1 + a3) + α3(−3a2 + | a3) = | ||
2 | 2 |
√6 | √6 | √6 | ||||
= 2α2(a1 − | a2) + α2(−2a1 + a3) − | α2(−3a2 + | a3) = | |||
2 | 3 | 2 |
√6*√6 | ||
= α2(2a1 −√6a2 −2a1 + a3 +√6a2 − | a3) = α2*0 = 0 | |
3*2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |