2 | 4 | |||
punktowi A odpowiada | , a punktowi F odpowiada | ? | ||
3 | 5 |
10 | 12 | |||
A | . F. | Jezeli zaznaczymy na osi punkty A,B,C,D,E,F to widzimy, | ||
15 | 15 |
20 | 24 | |||
A= | . F= | też za mało | ||
30 | 30 |
30 | 36 | |||
A= | F= | |||
45 | 45 |
6 | ||
Odległość między A i F równa jest | ||
45 |
6 | 6 | ||
:5= | |||
45 | 225 |
150 | ||
A= | ||
225 |
156 | ||
B= | ||
225 |
162 | ||
C= | ||
225 |
168 | ||
D= | ||
225 |
174 | ||
E= | ||
225 |
18O | 36 | |||
F= | . (po skróceniu przez5 mamy | |||
225 | 225 |
36 | ||
Oczywiście po skróceniu mamy | ||
45 |
36 | ||
Oczywiście po skróceniu mamy | ||
45 |
2 | 10 | |||
A = | = | |||
3 | 15 |
4 | 12 | |||
F = | = | |||
5 | 15 |
2 | 10 | 2 | ||||
F−A = | = | −−−> |AB| = |BC| = |CD| = |DE| = |EF| = | ||||
15 | 75 | 75 |
50 | 4 | 54 | ||||
C = A + 2*|AB| = | + | = | ||||
75 | 75 | 75 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |