∞ | ∞ | |||
Podstawiamy za n−−∞ i dostajemy [ | + | ] symbol nieoznaczony | ||
∞ | ∞ |
1 | ||
g= ( | +2)2 | |
2 |
25 | ||
g= | ||
4 |
25 | |
a nie 254 | |
4 |
n | 1 | |||
pierwszy licznik | + | =1+0 (1przez ∞=0) | ||
n | n |
2n | 3 | |||
pierwszy mianownik | + | =2+0 | ||
n | n |
1 | ||
czyli mamy ulamek | ||
2 |
2n | 5 | |||
Drugi licznik | − | =2−0 | ||
n | n |
n | ||
Drugi mianownik | =1 | |
n |
1 | 1 | 1 | 25 | |||||
( | +2)2=(1/2)2+2* | *2+22=1/4+2+4=6 | = | |||||
2 | 2 | 4 | 4 |
1 | 5 | 25 | ||||
( | +2)2= ( | )2= | ||||
2 | 2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |