rysunek
Luiza: W czworokącie wypukłym ABCD zachodzą następujące równości: |BC| = |AD|=|AC|, kąt ABC = 80◦,
kąt BCA = 20◦, kąt CAD = 56◦, kąt ADC=62◦. Jak narysować taką figurę?
6 paź 20:32
Jolanta: AC to przekatna
Narysuj odcinek AB ,będzie podstawą trójkąta równoramiennego ABC Katy przy podstawie 80 0
przy wierzchołku C 200
AC jest z drugiej strony bokiem trójkąta równoramiennegoACD o kątach po 620 przy DC
6 paź 22:00
Luiza: A jak to bedzie ten rusunek mniej wiecej wygladał?
6 paź 22:02
pytajnik:
Luiza=Leko
6 paź 22:48
Jolanta:
6 paź 23:14