matematykaszkolna.pl
OMJ 2024 wredulus_pospolitus: Witam wszystkich, mam taki 'tyci tyci' problemik. Siostrzeniec właśnie się 'obudził', że aby dostać się do dobrego LO trza mieć jakieś punkty z konkursów. W każdym razie − przyszedł dzisiaj do mnie z zapytaniem do jednego zadań z tegorocznego OMJ iiii ... jak dla mnie to zadanie jest błędne (nie ma możliwości aby spełnić wstępne warunki zadania). Związku z tym − doradzić mu, aby po prostu właśnie to napisał i wykazał dlaczego nie mogą być warunki zadania spełnione? Czy też teraz odezwać się do organizatorów. Swoją drogą − zadania są od miesiąca a nie ma żadnej informacji na stronie w tejże sprawie. https://omj.edu.pl/uploads/attachments/20omj-1etap.pdf Nie chce psuć 'zabawy' jak trwa etap, więc nie będę podawał (w tym poście) o które zadanie mi chodzi. Ewentualnie podam w innym, który będzie można szybko skasować
30 wrz 19:52
wredulus_pospolitus: dobra ... wycofuję się ... jednak moja 'nadinterpretacja' zadania była zbyteczna i jest de facto częścią dowodzenia, które należy przeprowadzić.
30 wrz 20:02
mam pytanie: emotka
1 paź 08:24
chichi: jak nie chcesz psuć zabawy, to nie podpowiadaj siostrzeńcowi urwisie emotka
1 paź 14:39
Mariusz: Urwisie dobre Jest od ciebie starszy o dwa pokolenia
1 paź 17:01
Mila: I co z tego ? Sympatyczny komentarz chichi. emotka
1 paź 18:36
wredulus_pospolitus: Oj tam ... Mariusz szuka dziury w całym. Ja absolutnie nie mam zamiaru psuć 'zabawy', zwłaszcza że ja mam niezły ubaw jak widzę jak siostra 'wychodzi z siebie' słysząc młodego: "ale to się nie da" Swoją drogą −−− przy okazji tego OMJ przypomniało mi się o 'świrusce' ... ciekawe co tam u niej się dzieje i czy startuje w OM w tym roku.
1 paź 19:24
Mila: Siostra ma rację i młody też. To nie są zadania dla ucznia z VIII klasy. Też jestem ciekawa co u świruski, gdzie poszła się uczyć?
1 paź 19:59
chichi: obiecałem sobie, że nie będę odpowiadał na jego zaczepki i tego się trzymam. za młodego trzymam kciuki, może poróbcie zadania z innych edycji, nieco podobne do tych emotka
1 paź 21:14
wredulus_pospolitus: @Miła −−− tak właśnie zauważyłem −−− tegoroczne zadania są o wiele bardziej wymagające niż z poprzednich lat.
1 paź 21:35
Mila: emotka
2 paź 00:08