Dziwna funkcja logarytmiczna
Romi: Witam. Jak narysować wykres funkcji f(x) = log x2 ?
16 wrz 19:51
wmboczek: odbić wzgl OY wykres y=2logx
16 wrz 19:56
Romi: Po co odbić? Tam nie ma minusa przed logarytmem. To że 2 dać przed logarytm to też wiem ale jak
zmienia się wykres funkcji logarytmicznej jak dopiszemy jakąś liczbę przed logarytmem?
16 wrz 19:59
wmboczek: odbijamy z powodu dziedziny
g(x)=2f(x) to powinowactwo wzgl osi OX o skali 2
16 wrz 20:15
wmboczek:
16 wrz 20:19
Aruseq: f(x)=log(x2)=2log|x|
17 wrz 13:51
mam pytanie:

y=log(x
2)
18 wrz 17:24
mam pytanie: ?
18 wrz 17:24
18 wrz 20:26