matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
rownanie
mat:
Ile wynosi X, gdy DXF+DFX=FXD ? (litery, cyfry sa jednoznaczne)
9 wrz 19:26
wmboczek:
459+495=954 F=2D lub F=2D+1 z cyfry setek X+F=D+10 z cyfry jedności X+F+1=X+10 =>F=9 D=4 X=5
9 wrz 20:20