Funkcje
Hua Zhi:
Podaj przykłady funkcji mających t samą dziedzinę i ten sam zbiór warosci ale takich że
a) ⋁ x∊D f(x)≠g(x)
b) ⋀ x∊D f(x)≠g(x)
c) czy funkcje spełniające warunek b) spełniaja warunek a)
A odwrotnie?
a) f(x)=3x g(x)=x3
b) f(x)= 4x g(x)=4x+3
c) Myśle że tak . Jednak odwrotnie −Nie
7 sie 17:01
ABC:
tu jest wyższa szkoła jazdy , bo nie ma założenia że dziedzina jest niepusta

dla pustej dziedziny intuicje twoje są fałszywe
7 sie 20:49
Hua Zhi:
WItam

Taka jest treśc
Nie za bardzo moge sobie wyobrazic funkcje która ma pusta dziedzine
Możesz podac przykład ?
7 sie 21:05
ABC: normalnie f(x)=1 dziedzina pusta
7 sie 21:13