matematykaszkolna.pl
Poprawka z matematyki Jolanta: Pomagam uczennicy pierwszej klasy liceum ogólnokształcącego przygotować się do poprawki z matematyki Obecnie rozwiązuje od początku książki zadania z zestawow powtorzeniowych Męczy mnie mysl jak trudne mogą być zadania .Czy np moga być zadania na uzasadnianie?
7 sie 10:15
Min.Edukacji: Trzeba bylo zapytac w szkole. Ale pamiętasz, ze poprawka jest z calego roku?
7 sie 10:23
Jolanta: W szkole dostała w sekretariacie coś co wygląda jak spis treści jej podręcznika Nauczyciela pod koniec roku nie było Wiem,ze poprawka jest z całego roku ale nie wiem jak trudne moga być zadania Uczymy się od początku wakacji i teraz robimy powtórkę całego materiału Problem polega na tym,że nie wiem ile trzeba umieć ,żeby zaliczyć. Jaki jest stopień trudności. Nigdy nie pomagałam nikomu w takie sytuacji
8 sie 01:15
Min.Edukacji: To sie tez czegos nauczysz😉 Zadania powinny być góra na trójkę. Takie jak w zeszycie, jak nie ma bo nie chodziła, to trzeba pożyczyć od kolezanki jeśli jeszcze ma.
8 sie 09:36
Jolanta: I w tym problem .Nie wiem ile trzeba wiedzieć na trojke To niska ocena. Zeszyt ma,dziewczyna nie zdawała sobie sprawy z braków Skutki pandemii niestety
8 sie 14:49
getin: Uzasadnianie myślę że można sobie odpuścić. Takie sierpniowe egzaminy komisyjne to z tego co słyszałem − są pisemno−ustne. Uczeń nawet jeśli nie zrobił w pełni poprawnie przykładu to potem rozmawia z komisją, może powiedzieć np. z jakich własności korzystał i jeśli mówi w miarę na temat to już jest duża szansa że zostanie przepuszczony emotka Zdarza się że komisja naprowadzi na prawidłowe rozwiązanie. Nastawiajmy takich uczniów żeby umieli wyjaśnić komisji własności, prawa działań na potęgach, pierwiastkach ale takie podstawowe np. ab*ac = ab+c, albo a*b = a*b, itp Krótko mówiąc żeby znali podstawy podstaw
8 sie 18:04
Jolanta: Dziękuję emotka
8 sie 18:36
Hua Zhi: Może być też tak że nie tylko David− 19 zdecydował o tym . Z innych przedmiotów jestem w miarę dobra lub dobra więc matematykę mogę sobie w miarę odpuścić bo szkole zalezy na pieniądzach na ucznia więc mnie nie zostawią . A tutaj jednak ZONK . Myślę że może to w sumie podziałać na nią pozytywnie i w następnym roku się bardziej przyłoży do nauki ,gdyż pomyśli sobie że wakacje jednak są do odpoczynku a nie do nauki . Dobrze także byłoby wytłumaczyć jej że w szkole średniej to w sumie takie lajtowe wakacje bo potem albo studia albo praca i rodzina .A tu może byc różnie Powinna zrozumieć Wyżej kolega napisał że podstawy podstaw . Zgadza się. Zyczę Ci Jolu żeby jednak zdała bo to bardziej Ty będziesz się denerwować czy zda emotka Wiem to po sobie .
8 sie 19:29
chichi: jak nie zda, to przejdzie warunkowo emotka
8 sie 19:35
Jolanta: Pomagam jej bo to naprawdę wartościową dziewczyna Żadne puste pudło Naprawdę nie zdawała sobie sprawy jak dużo nie umie Nie wiem jakim cudem miała na koniec podstawówki dobrą ocenę z matematyki Przeraża mnie,że nie zdążymy wszystkiego zrobić Umie wykorzystać twierdzenie Pitagorasa ale nie umie dzielić pisemnie.Jedyna nadzieja,że można będzie korzystać z kalkulatora
8 sie 23:46
Jolanta: Zdała na 4 emotka
26 sie 21:44
Mila: Gratuluję Tobie i uczennicy emotka Oby działała rozsądniej w dalszej edukacji.
27 sie 15:20
getin: Elegancko, gratulacje
27 sie 15:49
Jolanta: DziękujęemotkaTo były bardzo pracowite wakacje Ale warto było emotka
27 sie 21:21
chichi: a pracowity powinien być cały rok szkolny, może w tej kwestii zawrzyjcie współprace, tak czy inaczej chapeau bas dla Ciebie i Twojej uczennicy emotka
27 sie 23:01