matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
max
wiki:
Funkcja f jest dwukrotnie różniczkowalna taka że f(x)+f''(x)=−x|sin x|f'(x), gdzie x≥ 0, f(0) = −3 oraz f'(0)=4. Oblicz maksymalną wartość f(x)
30 lip 08:53
wredulus_pospolitus:
Związku z jakim działem masz to zadanie?
30 lip 09:42